Lista produselor ordonate dupa producator Merida

MERIDA este o companie ce produce o gama foarte variata de biciclete, ce a fost fondata de Ike Tseng (1932-2012), un om cu adevarat vizionar.

       MERIDA este o companie ce produce o gama foarte variata de biciclete, ce a fost fondata de Ike Tseng (1932-2012), un om cu adevarat vizionar. Totul a inceput pe la inceputul anilor '70, cand, in timpul unei calatorii in S.U.A., Ike a vazut un anunt pe usa unui magazin de biciclete, in care scria ca nu toate bicicletele fabricate in Taiwan sunt acceptate pentru reparatii, datorita slabei calitati.  Acest lucru l-a deranjat pe Ike Tseng, si la scurt timp, mai exact in Septembrie 1972, prima fabrica Merida Industry Co. Ltd, a fost deschisa in Yuanlin, Taiwan. Omul a carui filozofie de viata era „mergi inainte cu pasiune si curaj”, a ales intentionat numele Merida : semnificatia celor trei silabe „Me-Ri-Da”, se traduce brut prin intentia companiei de a construi numai produse frumoase si de inalta calitate, oferind fiecarui ciclist posibilitatea de a ajunge la destinatie cu zambetul pe buze.
       Dar Ike Tseng nu ar fi fost el insusi, daca s-ar fi multumit doar cu aceasta realizare a planului sau de a fi capabil sa ofere biciclete de calitate „Made in Taiwan”, astfel ca, in 1988, a facut urmatorul mare pas prin lansarea marcii independente de biciclete, si anume MERIDA, marca recunoscuta international pentru gama completa de biciclete sofisticate.
       In prezent Merida este al doilea mare producator in lume in ceea ce priveste numarul de unitati produse anual, producand biciclete si subansamble, si pentru alti producatori pe langa propriul brand, cel mai notoriu fiind Specialized, companie in care Merida detine 49% din actiuni.
       Merida beneficiaza de marele avantaj de a-si produce propriile biciclete in propriile fabrici, avand posibilitatea unui control ferm si rapid asupra calitatii productiei, asamblarii si ambalarii, putand interveni intr-un timp foarte scurt pentru remedierea si imbunatatirea eventualelor situatii si tehnologii.
       Pe bicicletele Merida, in general pe modelele de top, cuvintele : “Designed and Engineered in Germany, Made in Taiwan“ si fac referire la faptul ca Departamentul de Cercetare si Dezvoltare din Germania, condus de Jurgen Falke, lucreaza mana in mana cu inginerii de productie din Taiwan, ficare parte contribuind la garantarea calitatilor de top ale fiecarei tehnologii regasite in fiecare produs Merida. Mai mult decat atat, Merida este implicata si in competitiile internationale la cel mai inalt nivel. Multivan Merida Biking Team si Team Lampre Merida sunt doar cele mai importante echipe sprijinite de producatorul taiwanez ce au un aport consistent in proiectarea si perfectionarea noilor tehnologii. Acest lucru se vede prin numeroasele titluri si podiumuri olimpice precum si campionate, cupe mondiale, si nationale pe care riderii Gunn-Rita Dahle Flesjå, Jose Hermida si Rui Costa le-au dobandit pedaland pe biciclete Merida, beneficiind de tehnologiile puse la dispozitie de producatorul taiwanez.
       Gama de produse este foarte variata, de la biciclete fabricate din aluminiu sau fibra de carbon, biciclete de munte cu sau fara dubla suspensie, biciclete de sosea, triatlon, ciclocros,cross, trekking, biciclete de copii, accesorii si echipament, astfel incat, este aproape imposibil sa nu gasesti un produs care sa nu iti satisfaca cerintele si asteptarile.