Lista produselor ordonate dupa producator GT

Fondat in 1972 de catre Gary Turner si Richard Long, in Santa Ana, California, brandul american GT s-a remarcat de la inceput ca si varf de lance in materie de biciclete BMX.

      Fondat in 1972 de catre Gary Turner si Richard Long, in Santa Ana, California, brandul american GT s-a remarcat de la inceput ca si varf de lance in materie de biciclete BMX. Gary Turner a simtit ca BMX-urile din acea perioada nu se ridicau la standardele celorlalte produse din industrie, asa ca s-a hotarat sa-si construiasca propriile biciclete BMX.
      Gary avea deja experienta necesara construirii unui cadru care sa poata face fata rigorilor unui sezon competitional si sa iasa in evidenta, experienta dobandita in cursele Drag si chiar din repararea instrumentelor. Noile cadre GT pentru BMX, au devenit rapid populare in circuitul american de BMX Racing, castigandu-si reputatia ca fiind solide, fiabile si usoare, fapt ce i-a incurajat pe Gary Turner si echipa lui sa se aventureze si in celelalte ramuri ale ciclismului mondial.
       In anii  '80, mountain biking-ul, era abia la inceput de drum, asa ca cei de la GT au folosit tot ce au invatat construind BMX-uri, si au aplicat noii game de biciclete de munte. Nu a fost nici o supriza : bicicletele de munte GT, au inceput foarte curand sa castige curse, designul „triple-triangle” fiind singurul pe care multimea il vedea trecand linia de sosire pe locul doi, in urma lui Nicolas Vuilloz si Juli Furtado, atunci cand treceau primii.
       Un mountain bike GT hardtail, se recunoaste instantaneu dupa cele trei triunghiuri ce compun cadrul. Mergand impotriva curentului, la bicicletele GT,tevile „seat stays” sunt conectate direct la teava „top tube”, inaintea tevii „seat tube”. GT afirma ca acest lucru reduce vibratiile la nivelul seii, vibratiile fiind transferate catre „top tube”, precum si faptul ca datorita acestui design, creste si rigiditatea laterala, traducandu-se prin eficienta a pedalarii ridicata datorita flexarii laterale mai redusa a cadrului.
       Inca de la inceput, GT si-a aratat latura sportiva, si continua de atunci s-o faca la cel mai inalt nivel.  Rideri precum Gee, Rachel si Dan Atherton, Hans Rey, Eric Carter, Tyler McCaul, Kyle Strait, Marc Beaumont, Brian Lopes, Dave Mirra, Juli Furtado, Nicolas Vuilloz, etc..., au activat sau inca o fac alaturi de GT Factory Racing Team, echipa ce a tintit din totdeauna primele pozitii ale podiumului. Datorita acestui parteneriat, echipa GT continua sa adune numeroase Cupe si titluri in Campionate mondiale si nationale de BMX si Mountain Bike.
       In 1996, in cadrul Proiectului 96 al Echipei de Ciclism a Statelor Unite, pentru a beneficia de avantaj tehnologic la Olimpiada de la Atlanta, GT a fost ales in vederea construirii unei biciclete super aerodinamica. Superbike-ul construit din fibra de carbon, cantarea doar 7.2 Kg, si era extrem de rapid, fapt ce din pacate, a determinat Comitetul Olimpic sa interzica utilizarea lui in competitiile olimpice, pe motiv ca este prea rapid !!!
       In prezent GT construieste o gama foarte variata de biciclete, orientata mai mult spre sectorul Mountain Bike si BMX, unde sunt intalnite diferite tehnologii patentate, cum ar fi designul „triple triangle”, filozofia C.O.R. (Centered on rider) a cadrelor din fibra de carbon, conceptul de geometrie progresiva precum si tehnologia avansata a suspensiei AOS,. Totusi de curand a fost lanasata o noua linie denumita Enduroad, cu biciclete ce pot aborda diferite tipuri de teren, de la asfalt, la drumuri forestiere, si chiar poteci. O astfel de bicicleta a fost declarata bicicleta anului 2014 la Eurobike, fiind vorba de GT Grade Carbon 105, bicicleta foarte sportiva si versatila, oferind posibilitatea utilizarii anvelopelor 25C, si chiar 32C.
       Bicicletele nu pot castiga concursuri fara rideri buni care sa le pedaleze. Cei de la GT sunt implicati activ in sponsorizarea riderilor ce concureaza la ce mai inalt nivel, in concursuri internationale, pe traseele de BMX si Mountain Bike. GT lucreaza indeaproape cu acesti sportivi, fapt ce contribuie la dezvoltarea unor noi si provocatoare tehnologii pentru noile bicicletele pe care le poti cumpara din magazin si pe care te poti da.