Cinci motive pentru a face revizia generala...iarna

Vine iarna, iar vremea nu ne va mai permite sa iesim la o pedala, cel putin nu la fel de des ca vara... ca doar „vara nu-i ca iarna”... sau cum era? Ce facem cu bicicleta peste iarna ? O abandonam intr-un colt al balconului, garajului sau al boxei din subsol, plina de urme de pamant, crengute si frunze amestecate cu uleiul de pe lant de la ultima tura, sau mai intai o toaletam frumos, dupa care o putem depozita chiar si in casa astfel incat sa o putem folosi ca element de decor mai „feng shui”?

Noi ne-am gandit la cinci motive pentru care consideram ca cea mai buna perioada pentru o revizie generala a bicicletei este iarna, dupa cum urmeaza:

1. Evitarea aglomeratiei din primavara: Cum creste temperatura si soarele te imbie cu razele lui blande primavaratice, brusc iti aduci aminte ca ai bicicleta, dar constati ca nu esti singurul, iar pe la toate atelierele de biciclete, unde te duci, e full. Asa ca daca bicicleta e pusa la punct inca din iarna, cum da soarele, umfli rotile si-i dai pedala. Doar atat !

2. Starea tehnica: Pentru a ne bucura la maxim de banii investiti, trebuie sa fim constienti ca orice bicicleta care este utilizata, necesita intretinere, aceasta trebuind mentinuta curata si intr-o stare tehnica perfecta. Iarna este ocazia perfecta sa ne rasplatim bicicleta pentru aventurile din sezonul trecut, cu o curatare si inlocuirea vaselinei din butuci, un service al suspensiilor, o inspectare si intretinere a sistemului de transmisie, franare, etc..., astfel bicicleta va „ierna” in aceeasi stare ca o bicicleta noua din magazin, fara noroiul de la Prima Evadare in caseta si sarea din salina in bratele furcii ;).

3. Timpul: Fiind un business cu precadere sezonier, in timpul iernii, la bikeshop si in special la atelier, forfota din sezon este doar o amintire. Mai mult decat atat, nici pentru tine nu arde, pentru ca cel mai probabil nu vei iesi dupa amiaza cu bicicleta, asa ca nefiind nici o graba, poti lasa bicicleta la atelier mai mult timp decat in timpul sezonului, iar mecanicul se va ocupa pe indelete. Un alt aspect este reprezentat de faptul ca se poate intampla sa nu se afle pe stoc in acel moment, o anumita componenta si inca odata, nimeni nu este presat de timp pana cand aceasta va reintra in stoc si implicit montata pe bicicleta

4. Upgrade-urile: Fie ca vrei sa „impusti” transmisia mult dorita acum la super oferta, sau vrei ca ultima generatie de XT Di2 sa fie prezenta pe bicicleta ta in primavara, iarna este perioada propice pentru discutii si consultanta cu privire la compatibilitati inainte de achizitionare. Nu de putine ori s-a dovedit in timpul sezonului ca o furca cu gat tapered nu poate fi montata pe un cadru cu headtube normal decat cu ajutorul unui headset care nu se prea gaseste si trebuie asteptat 2-3 zile sau mai bine pana sa poata fi montata...2-3 zile frumoase in care bicicleta a zacut in service, in loc sa ne dam cu ea. Sau poate efectiv din cauza unui lucru marunt (cum ar fi adaptorul de frana de 180mm post mount, care a lipsit cu desavarsire o buna perioada din sezon), sa nu ne bucuram de vremea frumoasa, ci din contra, sa fim nevoiti sa asteptam sau sa alergam de la un magazin la altul.

5. Reduceri : Da ! Incepand din toamna, si pana la inceputul sezonului urmator, o mare parte din produse beneficiaza de preturi reduse. Motivul ? Improspatarea stocului cu noile produse din sezonul viitor. Poti avea surpriza ca pinioanele sau angrenajul, mansoanele, etc... de care ai nevoie sa se afle printre produsele cu preturi reduse

Arata si prietenilor!

Comentarii ()